+90 (342) 323 70 75 info@buharaturizm.com.tr

2) BATI KARADENİZ TURU

SATIŞ DEVAM EDİYOR
Kişi Başı 4950TL

2) BATI KARADENİZ TURU

2023-11-15 - 2023-11-19


BATI KARADENİZ TURU


TUR                           : BATI KARADENİZ TURU 

TUR TARİHİ              : 15.11.2023 ÇIKIŞLI 

TUR HAREKET YERİ : GAZİANTEP BUHARA TURİZM ÖNÜ.

HAREKET SAATİ       : 20:00

KONAKLAMA            : YARIM PANSİYON

GECELEME                : 2 GECE KONAKLAMA.

GEZİLECEK YERLER  :  SİNOP - SİNOP KALESİ - AŞIKLAR YOLU - SİNOP LİMANI - DİYOJEN HEYKELİ - TARİHİ SİNOP CEZAEVİ - HAMSİLOS FİYORDU - KASTAMONU - ŞERİFE BACI ANITI - SAAT KULESİ - HÜKÜMET BİNASI - NASRULLAH CAMİİ - AMASRA - KEMER KÖPRÜ - KİLİSE CAMİİ - ÇEKİCİLER ÇARŞISI - TAVŞAN ADASI - AŞIKLAR TEPESİ - SAFRANBOLU - HIDIRLIK TEPESİ - CİNCİ HANI VE HAMAMI - KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA CAMİİ - KAYMAKAMLAR KONAĞI - GÜNEŞ SAATİ - YÖRÜK KÖYÜ - KRİSTAL SEYİR TERASI - DEVREK - BOLU YEDİGÖLLER - BOLU ABANT GÖLÜ.

BATI KARADENİZ TURU

 

1.GÜN: GAZİANTEP HAREKET

Değerli misafirlerimizle akşam saat: 20:00’da Acentamız önünde buluşuyor Batı Karadeniz Turumuz için yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda vereceğimiz gerekli molaların sonrasında ilk durağımız olan Sinop’a hareket ediyoruz.

2.GÜN: SİNOP ŞEHİR TURU – KASTAMONU – SAFRANBOLU

Sabah saatlerinde eski dönemlerin ünlü düşünürü Diyojen’in doğduğu Türkiye’nin Kuzey’deki en uç noktası olan Sinop’a varıyor ve kahvaltımızı alıyoruz. Sinop Kalesi, Âşıklar Yolu, Sinop Limanı gezilerimizi tamamladıktan sonra, Sinop’a hatırası Kotraların bulunduğu mağazamıza gidiyor kısa bilgilerin alınmasını ardından alışveriş molası veriyoruz. Molanın sonunda Tarihi İpek Yolu’nun limanı olduğu söylenen Kumkapı Bölgesini ve M.Ö 412 – 323 yılları arasında yaşamış Kinik Felsefesinin öncüsü ve “Gölge Etme Başka İhsan İstemem” sözü ile ünlü Diyojen’in Heykelini görüyoruz. Kumkapı bölgesinden Tarihi çok eskilere dayanan Osmanlıların Karadeniz'deki en büyük tersanesi, 1887 yılından 1999 yılına kadar kullanılan birçok ünlünün yattığı Tarihi Sinop Cezaevi’ni geziyoruz. Cezaevi gezisini rehberimiz eşliğinde tamamladıktan sonra,  1355 rakımlı Dranas Geçidi aşıyor, Anadolu’nun en eski şehirlerinden İstiklal Madalyalı Kastamonu’ya ulaşıyoruz. Öğle yemeğinin Kastamonu’ya özel tatlar şeklinde alınmasının ardından 132 yıllık tarihi Anadolu’nun ilk lisesi olma özelliği taşıyan Abdurrahman Paşa Lisesi, (Hababam Sınıfını Yazarı Rıfat Ilgaz’ın Okuduğu Okul Lise) Şerife Bacı Anıtı, Saat Kulesi, Hükümet Binasının görüyoruz. Milli marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un Millî Mücadele yıllarından T.B.M.M kabulünden önce İstiklal Marşımızı okuduğu Nasrullah Camisini rehberimizden dinledikten sonra Safranbolu’ya hareket ediyor ve otelimize yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

3.GÜN: SAFRANBOLU - AMASRA.

Otelimizdeki kahvaltının sonrasında 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiş, klasik Osmanlı Kent Mimarisin en güzel Konaklarını barındıran Safranbolu’yu gezmeye başlıyoruz. Safranbolu’da Türklerin Safranbolu’ya geldikleri dönemlerde açık namazgâh alanı olarak kullandıkları Hıdırlık Tepesi'nden Safranbolu’yu izliyor, Safranbolu şehir turumuzda, Semerciler, Manifaturacılar, Demirciler, Bakırcılar Çarşılarını, panoramik Cinci Hanı ve Hamamı, Köprülü Mehmet Paşa Camini, Kaymakamlar Konağı'nı ve Güneş Saatini görüyoruz. Vereceğimiz serbest zaman esnasında Safranbolu Kahve Müzesinde kahvelerimizi içiyor sonrasında Yörük Köyüne gidiyor eski konaklardaki yaşamı dinliyoruz. Yörük köyünden ayrılıyor ve öğle yemeğimizi yöresel Safranbolu tatları şeklinde Lati Restoranda alıyoruz. Yemeğimizin ardından Tarihi kentin meşhur Safranbolu Lokumlarının tadına bakıyor kısa bir alışveriş molası veriyor, bitiminde Tokatlı Kanyonu’nun muhteşem manzarasını izleyeceğimiz 80 metre yüksekliğindeki Kristal Seyir Terasa ulaşıyoruz. İncekaya Kanyonu üzerinde 80 Metre yüksekliğindeki Cam Teras gezimizi tamamladıktan sonra Bartın üzerinden Amasra’ya hareket ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet’in “Lala, lala! çeşm-i cihan bu mola" ve kaleye haber gönderir: " Bu kadar güzel bir yere zarar vererek almak istemem kalenin anahtarını bana getiriniz “dediği Amasra’yı gezmeye başlıyoruz. İhtişamını halen koruyan surlarla çevrili Amasra’nın kent sokaklarında gezerken Kemer Köprüsü, Kilise Camii ve Çekiciler Çarşısı, Tavşan Adası, Küçük ve Büyük Liman, Âşıklar Tepesi gezilerimizi tamamlıyor, Bakacak Tepeden şehri ve Karadeniz’i izledikten sonra otelimize gidiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

 

4.GÜN: DEVREK – YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI – BOLU ABANT GÖLÜ.

Kahvaltının ardından otelden ayrılıyor ve Bolu Yedigöllere hareket ediyoruz. Yolculuğumuz esnasında doğanın muhteşem manzaralarına şahitlik ediyor Bolu Yedigöller turumuza başlıyoruz. Karadeniz bölgesinin en zengin bitki örtüsüne sahip olan Yedigöller Tabiat Parkı içerindeki göller etrafındaki yürüyüşümüzün sonunda bizler için hazırlanan mangal keyfi yapıyoruz. Yedigöller gezisinin ardından Devrek’teki aracımız ile buluşuyor Bolu’nun bir başka doğa harikası Bolu Abant Tabiat Parkını gezmeye gidiyoruz. Bolu dağının eteklerinde deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikteki Krater gölü olan ve muhteşem bir manzaraya sahip Bolu Abant Gölünde dileyen misafirlerimiz yöresel ürün pazarından alışveriş yapabilir, çaylarını içebilir veya göl etrafındaki aktivitelerden yararlanabilirler. Serbest zamanın sonunda ayrılıyor ve Ankara üzerinden Gaziantep’e hareket ediyoruz.

5.GÜN: GAZİANTEP.

GAZİANTEP’E varış ve bir sonraki BUHARA TURİZM gezilerinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

       

 

:

Nakit

KK Tek Ödeme

3 Taksit

5 Taksit

8 Taksit

İki Kişilik Odada Kişi Başı

:

4.950 TL

5.150 TL

5.300 TL

5.450 TL

5.600 TL

6–11 Yaş (aile ile aynı odada)

:

3.950 TL

4.150 TL

4.300 TL

4.450 TL

4.600 TL

2–5 Yaş (koltuk ücreti)

:

2.750 TL

2.900 TL

3.050 TL

3.200 TL

3.350 TL

Tek Kişilik Oda Farkı

:

1.750 TL

1.850 TL

2.000 TL

2.100 TL

2.250 TL

 

  

          ÜCRETE DAHİL HİZMETLERİMİZ

        Mercedes Travego veya Tourısmo Otobüsler ile ulaşım.

        2 Gece Bölge Otellerinde Konaklama.

        Toplam 3 Sabah Kahvaltısı 2 Akşam Yemeği.

        1. Gün Sinop’ta Sabah Kahvaltısı.

        Otellerde alınacak 2 Sabah Kahvaltısı.

        Otellerde alınacak 2 Akşam Yemeği.

        Programda belirtilen tüm çevre gezileri.

        Seyahat Sigortası.

        Yolculuk sırasında ikramlar.

        Profesyonel Rehberlik hizmeti.

        Milli Parklar Giriş Ücretleri.

          ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ

        Öğle Yemekleri

        Müze & Ören yeri giriş ücretleri.

        Yedigöller minibüs ücreti.


           NOTLAR

         ► 00-05 yaş arası çocuklara otobüste koltuk ve otelde yatak verilmemektedir.

         ► Otobüsteki yerler için kayıt sırasında koltuk numarası verilecektir.

         ► Ödeme alınmadan yapılan rezervasyonlarda opsiyon süresi 3 gündür.

      ► Kesin rezervasyonlarınız için kişi başı % 50 ön ödemenin acentamıza veya Buhara turizm      

             banka  Hesaplarına yatırılması ve sözleşme yapılması gerekmektedir.

         ► Bakiye ödemelerinizin gezi tarihinden 15 gün önce tamamlanması gerekmektedir.

         ► 3 kişilik odalarda 3. yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataklardan küçüktür.

         ► Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.

      Buhara turizm, geziye katılan kişi sayısına bağlı olarak araç tiplerinde değişiklik yapabilir.

       Buhara turizm/rehber hava ve yol şartlarına bağlı olarak programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.